Soalan Lazim

Untuk kemudahan anda, sila kemukakan soalan-soalan anda di sini melalui petak komen di bawah. Pihak Qu Puteh Ampang akan berusaha menjawab semua soalan anda. Terima kasih dari Qu Puteh Ampang ;)

Berikut adalah soalan-soalan yang telah dikemukakan kepada Qu Puteh Ampang sebelum ini:

Soalan 1. Bagaimana cara penyimpanan Qu Puteh? Perlu masuk dalam peti sejuk tak?
Jawapan:  Cara penyimpanan biasa sahaja, pada suhu bilik, tak perlu peti sejuk (peti ais).

Soalan 2. Bila tarikh luput?
Jawapan: Qu Puteh luput selepas 2 tahun.

Soalan 3. Bagaimana cara penggunaan Qu Puteh?
Jawapan: Kaedah Penggunaan Qu Puteh dan Cara Amalannya
  1. 1 sudu teh (sudu kecil) serbuk Qu Puteh dikacau atau dishake dalam segelas air masak (150 - 250ml air).
  2. Ambil Qu Puteh 2 kali sehari, sekali di waktu pagi 1 atau 2 jam sebelum sarapan pagi dan sekali lagi di waktu petang 1 atau 2 jam sebelum makan malam atau minumlah sebelum tidor.
  3. Untuk anda beragama Islam, baca bismillah dan selawat 7 kali sebelum minum Qu Puteh.
  4. Jika boleh elakkan minum minuman berkafein seperti kopi, teh, cola dan energy drinks. Cola ialah minuman yang dibuat menggunakan pewarna karamel, kafein dan pemanis yang terdiri dari gula atau sirap jagung fruktos tinggi.
  5. Minum lebih air masak (kalau boleh 3 liter sehari) untuk mendapat kesan yang lebih baik lagi. Air masak boleh membantu mengeluarkan bahan-bahan toksin dari sistem badan anda.
Tonton video berikut untuk cara-cara membancuh Qu Puteh:


Soalan 4. Berapa lama untuk lihat kesan Qu Puteh?
Jawapan: Testimoni yang biasa kami dapat dari pelanggan-pelanggan kami ialah 5 hari.

Soalan 5. Bagaimana dengan masalah jerawat? Bolehkah Qu Puteh menghilangkannya?
Jawapan: Ya, Qu Puteh berkesan untuk menghilangkan jerawat dan boleh mengurangkan parut-parutnya samada parut lama dan baru.

Tonton video berikut untuk testimoni menghilangkan jerawat dan parut:



Soalan 6: Qu Puteh buatan Malaysia ke?
Jawapan: Ya, Qu Puteh adalah buatan Malaysia.


Soalan 7: Ada hadiah percuma tak kalau beli Qu Puteh?
Jawapan: Buat masa sekarang tiada sebab Qu Puteh masih dalam tempoh promosi. Harga biasa RM268, harga promosi sekarang RM226.

Dapatkan Qu Puteh Sekarang!

Harga Promosi Qu Puteh: 

RM168 (Harga biasa: RM268) untuk saiz 600g
Untuk keterangan lanjut tentang Qu Puteh, Whatsapp: Shasha 012-340 8995 / 011-1875 7696
                                                                          Stesen LRT Cahaya,
                                                                          Taman Cahaya, Ampang,
                                                                          Selangor


Soalan 8: Saya sedang hamil 8 bulan dan akan bersalin pada bulan depan. Saya mempunyai ketumbuhan (cyst) di luar rahim. Bersaiz 2.5cm. Bolehkah Qu Puteh membantu menghilangkan cyst tersebut?
Jawapan: Biasanya Pamoga boleh menghilangkan cyst.

Soalan 9: Boleh tak gunakan kedua-dua sekali Pamoga dan Qu Puteh ketika hamil? Pamoga untuk cyst dan Qu Puteh untuk kulit?
Jawapan: Tak digalakkan ambil Pamoga ketika hamil. Qu Puteh boleh ambil tapi ambil 1 sudu teh (sudu kecil) dikacau dalam segelas air masak dan minum sekali sehari sahaja ketika perut kosong di waktu pagi atau waktu malam sebelum tidur.

Soalan 10: Selepas bersalin bolehkah saya mengambil kedua-dua Pamoga untuk hilangkan cyst tersebut dan Qu Puteh untuk kecantikan?
Jawapan: Seminggu atau 2 minggu selepas bersalin ambil Qu Puteh sekali sehari (1 sudu teh/sudu kecil dikacau dalam segelas air masak) pada waktu malam ketika perut kosong dan ambil Pamoga pada waktu pagi ketika perut kosong.

Soalan 11: Bagaiman saya nak pastikan Qu Puteh memang boleh diamalkan untuk ibu menyusu sebab saya menyusu badan, saya risau susu berkurang?
Jawapan: Qu Puteh boleh diamalkan oleh ibu menyusu badan sebab Qu Puteh hanya mengandungi stem sel dan kolagen. Qu Puteh tidak ada bahan kimia hanya vitamin.

Soalan 12: Pasal kolagen ni, saya keliru sikit. Saya baca kat blog, Qu Puteh boleh diambil oleh orang yang alergik makanan laut (seafood) sebab Qu Puteh tiada kolagen. Jadi sebenarnya Qu Puteh ada kolagen atau tidak?
Jawapan: Itu bermaksud Qu Puteh tidak mengan kolagen marin, tapi mempunyai kolagen pemutih gluthathione dan kolagen buah. Kolagen ada banyak jenis.

Soalan 13: Betul tak botol kecil Qu Puteh beratnya 400g dan harga RM198?
Jawapan: Ya, betul.

Soalan 14: Macamana dengan masalah acne (jerawat) dan muka mudah berpeluh?
Jawapan: Ya, Qu Puteh boleh mengatasi masalah acne dan muka mudah berpeluh kerana ia mengawal pengeluaran peluh dari liang roma.

Soalan 15: Qu Pueh saiz 600g tahan digunakan selama 2 bulan, Saiz mini 400g tahan berapa lama?
Jawapan: Qu Puteh botol 400g tahan sebulan.

Soalan 16: Cara minum 1 sudu setiap kali, sudu teh (kecil) atau sudu besar?
Jawapan: Sudu teh (sudu kecil).

Soalan 17: Jika terlebih minum (lebih pengambilan) apa akan terjadi?
Jawapan: Tiada apa-apa, cuma ia akan lebih cepat habis, tak sampai 2 bulan lah jika botol 600g.

Soalan 18: Berapa jam sebelum atau selepas makan baru boleh minum Qu Puteh?
Jawapan: Minum 1 - 2 jam sebelum makan semasa perut kosong.

Soalan 19: Jika saya mengambil Qu Puteh dan kulit dah jadi putih, tiba-tiba dia stop, apa akan berlaku?
Jawapan: Tak ada apa, hanya kulit kita kan kalau tak ada pelingung macam kulit muka la, kalau kita keluar rumah tak pakai apa-apa mesti ada effect kan? Betul tak? Macam tu jugak Qu Puteh, tak makan tak jadi apa-apa, tapi sinar uv semua tu akan buat kulit kita jadi kusam la, tak ada penjagaan.

Soalan 20: Saya berumur 16 tahun, nak tanya, tak ada side effect bahaya untuk dalaman kan? Sebab macam be yang saya makan tu, side effect dia kecutkan rahim, takut jugak.
Jawapan: Tak ada side effect.

Soalan 21: Adakah produk Qu Puteh ni boleh diminum oleh wanita mengandung? Adakah memberikan kesan kepada kandungan atau lain-lain kesan?
Jawapan: Wanita mengandung boleh minum untuk tenaga dan banyakkan susu badan. Anak akan jadi lebih putih. 3 bulan ke atas boleh minum.

Soalan 22: Apakah nama syarikat yang mengilang Qu Puteh?
Jawapan: Nama syarikat ialah Vida Beauty. Qu Puteh adalah anak syarikat Vida Beauty, Pamoga.

Soalan 23: Qu Puteh dah berdaftar dengan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)?
Jawapan: Qu Puteh bukan ubat, jadi tidak perlu KKM.

Soalan 24: Qu Puteh dah dapat tanda halal?
Jawapan: Qu Puteh dah lulus JAKIM, ada tanda halal. Qu Puteh adalah produk buatan Malaysia dan dari bumiputera Islam.


Dapatkan Qu Puteh Sekarang!

Harga Promosi Qu Puteh: 

RM168 (Harga biasa: RM268) untuk saiz 600g
Untuk keterangan lanjut tentang Qu Puteh, Whatsapp: Shasha 012-340 8995 / 011-1875 7696
                                                                          Stesen LRT Cahaya,
                                                                          Taman Cahaya, Ampang,
                                                                          Selangor

Soalan 25: Qu Puteh ada kesan sampingan (side effects) tak? 
Jawapan:  Tidak ada.

Soalan 26: Saya seorang ibu yang menyusukan bayi. Adakah apa-apa kesan pada ibu? Kesan kepada bayi?
Jawapan: Qu Puteh boleh membanyakkan susu ibu dan bayi akan lebih putih, insyaallah.

Soalan 27: Ada pantang larang ke bila kita minum Qu Puteh ni? Misalnya kita tak boleh minum kopi ke?
Jawapan: Ya, tak boleh minum minuman berkafein seperti kopi, teh, air cola, energy drinks dan lain-lain, (tengok label sebelum minum). Jika sudah jadi habit, kurangkan seberapa yang boleh.

Soalan 28: Adakah Qu Puteh selamat untuk pesakit kanser rahim, ada kesan sampingan tak? 
Jawapan: Untuk mengubati kanser rahim minumlah Pamoga. Jika ingin minum Qu Puteh untuk kecantikan, ambil 1 sudu teh (sudu kecil) sahaja di waktu pagi dan Pamoga bolehlah minum waktu malam jika nak. Juga banyakkan juga minum air masak.

Soalan 29: Kalau baru hamil tak ada kesan sampingan ke minum Qu Puteh ni?
Jawapan: Hamil 3 bulan baru mula minum Qu Puteh.

Soalan 30: Qu Puteh boleh diambil dengan produk lain tak? Berapa jangkamasa yg perlu diambil antara Qu Puteh dengan produk lain?
Jawapan: Boleh, jangkamasa dengan produk lain ialah sejam.

Soalan 31: Kuku saya kelihatan lebam (bila kesejukan), pucat dan warna kecoklatan sebab dulu saya mempunyai tabiat menggigit kuku. Bolehkah Qu Puteh atasi masalah ini?
Jawapan: Boleh.

Soalan 32: Kulit muka saya tak sekata, ada bahagian berminyak dan ada yang kering hingga kadang-kadang menggelupas. Bolehkah Qu Puteh mengatasinya?
Jawapan: Boleh.

Soalan 33: Saya cepat penat, selalu keletihan, Ada kalanya tidur dah cukup tapi masih penat bila bangun tidur. Saya bekerja di team park. Bolehkah Qu Puteh mengatasinya?
Jawapan: Boleh.

Soalan 35: Saya berminat nak cuba Qu Puteh tapi sekarang saya amalkan ferwhite & maixara. Macam mana tu?
Jawapan: Boleh ambil Qu Puteh, tapi habiskan ferwhite dulu.

Soalan 36: Boleh guna sudu biasa atau mesti guna sudu plastik untuk Qu Puteh?
Jawapan: Boleh guna sudu besi pun.

Soalan 37: Saya ni ada banyak parut jerawat. Saya akan berkahwin sebulan lagi. Berapa lama Qu Puteh akan menampakkan kesan bagi menghilangkan parut?
Jawapan: Jangkamasa menghilangkan parut bergantung pada hormon anda. Boleh mula ambil dari sekarang untuk kesan pengurangan atau menghilangkan parut.

Soalan 38: Qu Puteh ada berapa jenis sebenarnya? Sebab saya ada ternampak botol purple dan botol pink? Apa bezanya Qu Puteh tulisan warna purple dan warna pink?
Jawapan: Qu Puteh ada sejenis saja. Bezanya ialah warna purple packing lama dan pink packing baru.

Dapatkan Qu Puteh Sekarang!

Harga Promosi Qu Puteh: 

RM168 (Harga biasa: RM268) untuk saiz 600g
Untuk keterangan lanjut tentang Qu Puteh, Whatsapp: Shasha 012-340 8995 / 011-1875 7696
                                                                          Stesen LRT Cahaya,
                                                                          Taman Cahaya, Ampang,
                                                                          Selangor



147 comments:

  1. Hi saya ada beberapa soalan tentang Qu Puteh :

    a) Qu Puteh mengandungi gula tak? Kerana rasanya manis....macam terdapat gula di dalamnya. Jika ada gula, memang boleh dapat kencing manis...ini yang membimbangkan. Kalau letak kat luar, ada semut pula..

    b) Saya kena ambil satu sudu teh? atau 2 sudu teh seperti yang tercatat pada botol?

    c) Stem cell ini boleh mengubah struktur sel-sel badan kita tak?

    d) saya cuba telefon hotline qu puteh tapi tak ada orang yang jawab?

    Thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dan salam.
      Berikut adalah jawapan kepada soalan2 sdr.

      a) Qu Puteh diperbuat dari buah-buahan, jadi ia mengandungi gula buah.

      b) Pengambilan adalah dari 1 sudu teh hingga ke 1 sudu besar. Terpulang kepada sdr, cuba lah mengikut keperluan sendiri. Cadangan yang disyorkan pada botol ialah 1 sudu besar untuk sekali minum.

      c) Tidak, stem cell tidak mengubah struktur sel-sel badan kita. Sel badan tetap normal, malah menjadi lebih sihat lagi.

      d) Maaf, mungkin hq sibuk atau ada meeting. Anda boleh cuba sms kami di 012-340 8995. Kami akan balas secepat mungkin.

      Terima kasih kerana sudi bertanya. Jika ada apa2 soalan lagi sila tulis di sini/sms/email kami di email: putehqu@yahoo.com

      Delete
  2. hi do u take order from singapore

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, we do take order from anywhere including Singapore but the postage cost is different. Terima kasih Bubble Buddy ;)

      Delete
    2. Bagaimana ingin bezakan yg original dgn tiruan, sy takut terbeli tiruan

      Delete
    3. Buat masa sekarang belum ada xori.

      Delete
  3. saya sekarang merangcang untuk mengandung, adakah saya perlu hentikan pengambilan qu puteh bila dah mula mengandung nanti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam/Hi honey: Ya, dinasihatkan berhenti pengambilan Qu Puteh sehingga kandungan berusia 3 bulan ke atas baru boleh minum. Bukan apa, ini hanya sebagai langkah berjaga-jaga sebab lain org lain ragamnya.
      Terima kasih.

      Delete
  4. boleh ke QuPuteh menghilangkan jerawat pasir dan boleh ke kulit menjadi putih merah

    ReplyDelete
    Replies
    1. norsyafiqah pud: Ya, Qu Puteh boleh melakukannya.
      Insyaallah ;)

      Delete
  5. saya sekarg tgh mengambil produk dari exfuze...bole tak sya meminum qu puteh bersama produk lain???

    ReplyDelete
    Replies
    1. qu puteh: Boleh cuma selangkan masa dalam 1 - 2 jam selepas mengambil Qu Puteh.

      Delete
  6. bole tak minum ni ngan exfuze???

    ReplyDelete
    Replies
    1. qu puteh: Boleh cuma selangkan masa dalam 1 - 2 jam selepas mengambil Qu Puteh

      Delete
  7. Sye putra 13 tahun.sye kulit hitam boleh ke sye minum qu puteh ni.dalm beberapa hari sye boleh menjadi puteh. Sye sering diejek kwn sye. Sye ingin mencuba qu puteh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putra Comel: Paling cepat mula nampak kesan dalam masa 7 hari. Ada yg lebih lewat lagi. Ini bergantung kepada beberapa faktor seperti umur, jantina, kualiti tidur, diet pemakanan, penyakit yg dihidapi (jika ada), kandungan toksin dalam badan, latihan fizikal, berat badan dan sebagainya.

      Delete
  8. boleh tak minum pamoga ketika datang haid?

    ReplyDelete
  9. Sy skrg sedang mengamalkan vita e shaklee.. soalan sy, blh ke saya amalkannya bersama sama dgn qu puteh..sbbnya saya nak habiskan vita e tersebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakinah Abdul Majid: Boleh cuma selangkan masa dalam 1 - 2 jam selepas mengambil Qu Puteh

      Delete
  10. Sy mgambil pil prancang....bole ke sy ambil qu puteh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mieza: Boleh cuma selangkan masa dalam 1 - 2 jam selepas mengambil Qu Puteh

      Delete
  11. Kalau saya consume qu puteh dengan qu puteh stemcell sekali boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syuhada Sobri: Boleh. Cuma Qu Puteh dan Million Cell boleh kata sama je fungsi dia cuma Million Cell boleh menguruskan badan.

      Delete
  12. sya ada gastrik, bole ke amik qu puteh

    ReplyDelete
  13. Di mana sy boleh dapat kan Qu Puteh utk sekitar kwsn KL,, boleh sy dptkn outlet yang sah utk produk keluaran Vida Beauty,, utk Qu Puteh 600g brp harga yg sbnr nye,, soalnya sy byk bertanya kpd rakan2 yg mengamalkan suppliment mencerahkan kulit, akan tetapi ramai yg memberi pndgn,, kata mereka sy belum lg sesuai mengamalkan sbrg makanan tambahan kerana faktor usia masih lg muda,, sy berminat dan tekad utk mencuba Qu Puteh,, yakin krn produk Vida Beauty blh membantu masalah sy,, blh juga PM trus kpd sy 0172909349

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaq Mizi: Boleh dapatkan Qu Puteh di kedai2 jamu.
      Umur 13 tahun ke atas disarankan boleh ambil Qu Puteh.
      Harga Qu Puteh 600g RM168 (untuk keterangan lebih lanjut whatsapp kami di no hp 012-3408995.

      Delete
  14. Sy ingin bertanya adakah qu puteh akan memberikan kesan smpingan kepada penghidap kencing manis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aliff zamri: Pengidap kencing manis boleh amik Qu Puteh.

      Delete
  15. Salam.berkesan ke qu puteh utk masalah jeragat dan boleh ke wanita menyusu ank mengambilnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rat: Insyaallah berkesan tapi akan ambil lebih sedikit masa jika jeragat banyak atau tebal.
      Ya, wanita menyusu boleh amik Qu Puteh. Air susu pun boleh bertambah. Insyaallah.

      Delete
  16. Boleh x minum green tea sekali??

    ReplyDelete
    Replies
    1. shida hadi: Boleh. Jika ada kafein kena jaraakkan masa dalam 1 - 2 jam selepas minum Qu Puteh.

      Delete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  18. Bg seorang perokok tegar boleh x ambil qu puteh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mr azrulll: Boleh. Cuma kesannya agak perlahan sedikit kerana ada bahan2 toksin dalam rokok & Qu Puteh perlu membersihkan/membuang toksin ini utk mula berkesan.

      Delete
  19. Assalamualaikum. Sya seorang pramugara. Ketrampilan harus dijaga. Bolehbtak lelaki menggambil qu puteh? Kulit muka sya cepat menjadi gelap, bolehkah qu puteh mengatasi madalah sya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam wbt.
      Ya, lelaki dan wanita boleh ambil Qu Puteh.
      Insyaallah Qu Puteh boleh mengatasinya.

      Delete
  20. Berapa harga promosi qu puteh skrg ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heart of love: RM168. Untuk keterangan lanjut boleh whatsapp saya di no
      012-3408995

      Delete
  21. MEMULAKAN PERNIAGAAN ONLINE / OFFLINE
    PRODUK KESIHATAN / ALAT TERAPI / SPA

    PENGENALAN
    Perniagaan secara online / offline sebagai stokis untuk produk-produk kesihatan dan alat terapi sangat menguntungkan. Di Dr Azimuth Bioherbal Centre memberi anda peluang mengikuti kursus Praktikal Memulakan Perniagaan Online / Offline, Produk Kesihatan, Alat Terapi & Spa. Selepas kursus anda sudah boleh mengikuti kursus “Executive Diploma Certified Spa Beauty & Health Therapist’’ Akademi Usahawan Malaysia. Layari www.akademiusahawanmalaysia.com untuk keterangan lanjut.

    KANDUNGAN
    1. Kefahaman asas dalam dunia perniagaan online / offline
    2. Pengenalan kepada produk-produk kesihatan
    3. Pengenalan kepada alat-alat terapi Dr Azimuth
    4. Pengenalan kepada bagaimana menggunakan mobile spa
    5. Tip secara praktikal dengan melayari internet menerusi
    • Online mall
    • Facebook
    • Instragram
    • Dan lain-lain saluran perniagaan online
    6. 23 tips untuk menjalankan perniagaan yang Berjaya untuk memasarkan produk anda secara online / offline

    Sesi kaunseling perniagaan PERCUMA oleh Dr Azimuth sendiri
    Tarikh: 14 FEB 2015 (9.00 am - 6.00pm)
    Tempat: Ujana Harmonis Resort, BT 6, Gombak
    Call: 03-61868079, 01121325988, 0163878715

    ReplyDelete
  22. Qu putih dgn kopi stemcell blh di minum sama ke.

    ReplyDelete
  23. Saya baru nk cuba produk ni... Nk tanya kalau ada masalah tulang belakang sesuai ke makan produk ni?? Saya da 3 hari makan mmg ada kesan sampingan mcm sakit perut ke? Mungkin pembuangan toksik?? Dan saya kerap rasa lapar sejak 3 hari ni... Mungkinkah Rasa lapar 2 dtg dr kesan menstabilkan hormon badan??

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum.. nak tanye, sejak pakai set kecantikan qu puteh ni kulit sy mengelupas.. kenapa ye? sebab katenye qu puteh xde kesan pengelupasan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Alia Azman: Wssalam wbt. Maaf sis. Produk kami adalah Minuman Qu Puteh.

      Delete
  25. Assalammualaikum...boleh ke Qu Puteh diambil bersama product kuruskan badan...termasuk jamu serbuk seperti galian singset dan susut perut...tapi saya jarakkan masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alfeerahaman: Boleh cuma selangkan masa dalam 1 - 2 jam selepas mengambil Qu Puteh

      Delete
  26. As salam .. sy nak tny , qu puteh ni bleh mghilgkn jergat x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. adawiyah rani: Wssalam wbt. Insyaallah berkesan tapi akan ambil lebih sedikit masa jika jeragat banyak atau tebal.

      Delete
  27. Assalamualaikum nak tanya, macam mana nak tahu qu puteh ni original ke tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Wssalam wbt. Buat masa sekarang masih belum ada yg xori.

      Delete
  28. Assalamualaikum nak tanya, macam mana nak tahu qu puteh ni original ke tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatiha Nordin: Wssalam wbt. Buat masa sekarang masih belum ada yg xori.

      Delete
  29. saya nak tanya, krim pemutih qu puteh adakah mempunyai notifikasi KKM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unkown: Maaf, kami xdapat beri komen tentang krim pemutih Qu Puteh tapi kami menjawab berkenaan produk kami iaiut minuman Qu Puteh.

      Delete
  30. saya nak tanya, krim pemutih qu puteh adakah mempunyai notifikasi KKM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. unknown: Maaf sis. Produk kami adalah minuman Qu Puteh bukan krim pemutih Qu Puteh.

      Delete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun mahukan jawapan untuk soalan tersebut.kulit sy menjadi pedih dan agak sedikit gelap setelah memakai set kosmetik qu puteh.

      Delete
    2. Saya pun mahukan jawapan untuk soalan tersebut.kulit sy menjadi pedih dan agak sedikit gelap setelah memakai set kosmetik qu puteh.

      Delete
    3. HoneyDew: Wssalam wbt. Maaf sis. Produk kami adalah minuman Qu Puteh bukan set kosmetik Qu Puteh.

      Delete
  32. as'salam..sy dh 5 hari minum qu putih mellion cell..tp sy hendak tnye la..sy kerap membuang air besar..kadang kala sampai 5kali..membuang seperti air..sebab kenapa ia boleh jd mcm ni?sampai bila sy perlu berhenti membuang air besar yang begitu kerap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Nurhana Binti Samsuddin: Wssalam wbt. Ini proses pembuangan toksin. Ia hanya sementara sahaja lebih kurang dalam seminggu dua camtu. Lepas tu ia akan berkurangan.

      Delete
  33. saya dah minum qu puteh 7 hari..kenapa muka saya jadi gatal2 yer..xsesuai ker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SK TAIPING: Teruskan minum Qu Puteh. Kesan ini hanyalah sementara sahaja. Ini proses penyembuhan/pembuangan toksin. Ia akan berkurangan dalam masa lbh kurang 1 - 2 minggu.

      Delete
  34. Nk tnya... Ape product qu puteh yg bleh mmbantu sy ketika sedang hamil & mase Dalam berpantang, serius nk tau...

    ReplyDelete
  35. Nk tnya... Ape product qu puteh yg bleh mmbantu sy ketika sedang hamil & mase Dalam berpantang, serius nk tau...

    ReplyDelete
  36. Nk tnya... Ape product qu puteh yg bleh mmbantu sy ketika sedang hamil & mase Dalam berpantang, serius nk tau...

    ReplyDelete
  37. Sy keliru dgn logo od quputeh stemcell,ada clr hijau dn kelabu?apa beza ye?adakah tiruan?

    ReplyDelete
  38. Sy keliru dgn logo od quputeh stemcell,ada clr hijau dn kelabu?apa beza ye?adakah tiruan?

    ReplyDelete
  39. Atucara minum qu puteh million cell ni yg mna yg betul.....1 sudu teh or 1 scoop yg tlah disediakan dlm botol tu utk segelas air.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Minum 1 sudu teh atau 1/4 (suku) scoop yg disediakan dalam botol. Air ikut suka (sesedap rasa). Tak semestinya 1 gelas.

      Delete
  40. Atucara minum qu puteh million cell ni yg mna yg betul.....1 sudu teh or 1 scoop yg tlah disediakan dlm botol tu utk segelas air.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. NK Nur Kalib: Minum 1 sudu teh atau 1/4 (suku) scoop yg disediakan dalam botol. Ini adalah sukatan minima, kalau nak amik lebih pun boleh, cuma cepat habis la.

      Air ikut suka (sesedap rasa). Tak semestinya 1 gelas.

      Delete
  41. I ni seorang lelaki remaja berusia 19 tahun. I berhadapan dengan masalah acne di atas forehead. Soalan I is
    1. Adakah produk Qu Puteh sesuai utk kaum lelaki macam I use utk merawat masalah acne in my forehead ?
    2. Adakah produk Qu Puteh mendatangkan kesan sampingan ketika kerap menggunakannya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gan Sern Ann: 1) Ya, sesuia untuk lelaki.Yes, boleh utk masalah acne in your forehead. Insyaallah.

      2) Tiada kesan sampingan. Insyaallah.

      Delete
  42. Sy lelaki berumur 41, sy br gunakan produk qu puteh miillionsel, hr2 sy sakit perut dan cirit birit adakah sy x sesuai dgn produk ini? Adakah produk ini uth kuruskan bdn? Coz sy ni dah mmg sgt kurus.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Sakit perut dan cirit birit adalah sementara sahaja. Ini proses pembuangan toksin dari badan. Insyaallah akan berkurangan dalam seminggu dua. Sesuai, insyaallah.
      Ya, Million sel juga untuk kuruskan badan. Kalau dah kurus ia xkan kurus lagi sebab million cell membuang lemak berlebihan dan toksin dalam badan.

      Delete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. Adakah Qu Puteh dapat mencerahkan kulit? Dan berapa lama tempoh untuk kulit jadi cerah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhammad Asyrof: Ya, Qu Puteh dapat mencerahkan kulit. Insyaallah.
      Tempoh pencerahan xsama bagi setiap individu bergantung kepada beberapa faktor seperti umur, jantina, kualiti tidur, diet pemakanan, penyakit yg dihidapi (jika ada), kandungan toksin dalam badan, latihan fizikal, berat badan, gaya hidup dan sebagainya.

      Delete
  45. Adakah Qu Puteh dapat mencerahkan kulit? Dan berapa lama tempoh untuk kulit jadi cerah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhammad Asyrof: Ya, Qu Puteh dapat mencerahkan kulit. Insyaallah.
      Tempoh pencerahan xsama bagi setiap individu bergantung kepada beberapa faktor seperti umur, jantina, kualiti tidur, diet pemakanan, penyakit yg dihidapi (jika ada), kandungan toksin dalam badan, latihan fizikal, berat badan, gaya hidup dan sebagainya.

      Delete
  46. Adakah Qu puteh boleh d bancuh mgunakan air sejuk.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Ya, boleh air sejuk atau air kosong. Cuma jangan bancuh dengan air panas. Untuk variasi boleh juga dibancuh dengan susu perisa asli, susu coklat, susu strawberi dan lain2. atau jus buah-buahan, air soya dan lain-lain. cuma jangan gunakan air yg mengandungi kafein.

      Delete
  47. Tunang saya start minum million cell 2 minggu lepas. Baru sehari guna dah sakit perut sehingga hari ni. Bila pi toilet, tak juga rasa nak buang air besar. Lepas tu period pun jadi irregular. Itu memang kesan sampingan produk tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown:Ini adalah healing crisis (proses penyembuhan) minum banyak air kosong untuk mempercepatkan proses ini. Ia hanyalah sementara sahaja.
      Ini bukan kesan sampingan tapi proses pembuangan toksin atau healing crisis.

      Delete
  48. Salam.. period sy x normal.. penah xdatang hampir 2 tahun... sy dah amalkan qu puteh million cell dah hampir sebulan tapi masih xde kesan positif.. adakah saya perlu amalkan pamoga??

    ReplyDelete
  49. Adakah khasiat qu puteh million cell sama dengan pamoga??

    ReplyDelete
  50. Adakah khasiat qu puteh million cell sama dengan pamoga??

    ReplyDelete
  51. Salam.. period sy x normal.. penah xdatang hampir 2 tahun... sy dah amalkan qu puteh million cell dah hampir sebulan tapi masih xde kesan positif.. adakah saya perlu amalkan pamoga??

    ReplyDelete
  52. Hye..kalau minum Qu Puteh mmg lps tu sakit perut ke? Dh seminggu sakit perut saya tak hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Waniey Wildblood: Hye.. kalau minum Qu Puteh xsemestinya sakit perut. Ada orang sakit perut ada yg tak sakit bila minum Qu Puteh. Bergantung kepada individu. Lain orang lain proses penyembuhannya. Jangan risau ini adalah sementara sahaja utk buang toksin ia akan berkurangan. Minum banyak air untuk mengurangkan proses pembuangan toksin. Kalau xtahan, kurangkkan dos pengambilan Qu Puteh.

      Delete
  53. Hye..kalau minum Qu Puteh mmg lps tu sakit perut ke? Dh seminggu sakit perut saya tak hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Waniey Wildblood: Hye.. kalau minum Qu Puteh xsemestinya sakit perut. Ada orang sakit perut ada yg tak sakit bila minum Qu Puteh. Bergantung kepada individu. Lain orang lain proses penyembuhannya. Jangan risau ini adalah sementara sahaja utk buang toksin ia akan berkurangan. Minum banyak air untuk mengurangkan proses pembuangan toksin. Kalau xtahan, kurangkkan dos pengambilan Qu Puteh.

      Delete
  54. assalam untuk orng yang mengalami gastrik yang teruk boleh tak ambil Qu Puteh

    ReplyDelete
  55. Untuk yang berumur 14 thun,boleh tak ambil Qu Puteh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Aqilah: umur 14 thun,boleh ambil Qu Puteh. Qu Puteh disarankan untuk yang berumur 13 tahun dan ke atas.

      Delete
  56. Stem Cell buat macam kopi biasa sje ke? bubuh gula .. ? sebab saya pernah try wat x yah ubuh gula. saya letak kat dalam air suam serbuk tu. dan kacau. lepas minum rasa die wekk. boleh tak bancuh macam kopi biasa ubuh gula or susu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rocky Spilner: Boleh letak air panas tapi jangan yang tengah menggelegak tu. biarkan sekejap selepas menggelegak baru bancuh dengan kopi stem sel.

      Delete
  57. Adakah effect million cell akan menyebabkan buang air besar berkali kali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Issam Ismail: Ya, bagi sesetengah orang. Ada orang yg xde rasa apa2 dan ada yg tak selesa di tempat lain bergantung kepada beberapa faktor seperti umur, jantina, kualiti tidur, diet pemakanan, penyakit yg dihidapi (jika ada), kandungan toksin dalam badan, latihan fizikal, berat badan, gaya hidup dan sebagainya.

      Delete
  58. Assalamualaikum sy nak tanya berkenaan product qu puteh milenia whitening cham macam mama bezakan ori dan tidak kerana sy dapati sy punya cap penutup tidak ada silver line seperti yg dikklankan adakah product yg saya amalkan palsu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Princessca ez noezara: Wssalam wbt. Maaf, saya xdapat komen berkenaan milenea whitening cham. Boleh kol no hotline yg terdapat pada peknya. Terima kasih.

      Delete
  59. qu puteh ni bole hilangkan rasa lapar x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rafi Af: Qu Puteh tidak diformulakan utk menghilangkan rasa lapar. Ia adalah jus campuran. Tuan/puan boleh cuba dan rasakan. Lain individu lain pula pengalamannya. Terima kasih.

      Delete
  60. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  61. Salam..adakah qu puteh boleh mengurangkan berat badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. andreaamy suin: Wssalam wbt. Qu Puteh tidak bertujuan untuk mengurangkan berat badan tapi ia akan membuang toksin yg disimpan dalam lemak badan. Ini akan mengakibatkan lemak tu dileraikan dan terbuang bersama toksin.

      Delete
  62. Saya dan anak baru mencuba produk ini tapi kami mengalami masalah sakit perut dan beberapa kali buang air besar. Adakah ini tindakbalas sementara atau sebaliknya? Apakah yang patut kami lakukan sama ada teruskan minum atau berhenti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. abc dmr: Ya, ini sementara sahaja. Ini proses buang toksin dari badan.
      Teruskan minum Qu Puteh.

      Untuk mempercepatkan proses ini, minum banyak air.
      Kalau tak tahan sangat, boleh kurangkan dos tapi jangan berhenti, teruskan ambil qu Puteh.

      Delete
  63. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  64. saya pengguna produk Millenia. Setelah hampir seminggu penggunaan produk tersebut, saya mengalami cirit birit dan jerawat di forehead. Soalan saya, apakah kesan sampingan produk ini dan adakah telah diluluskan oleh KKM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunku Teyha: Wssalam wbt. Maaf, saya xdapat komen berkenaan milenea whitening cham. Boleh kol no hotline yg terdapat pada peknya. Terima kasih.

      Delete
  65. boleh ke saya intern di syarikat ini ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana norzirah: Maaf, kami di Ampang belum bersedia untuk mengambil intern.

      Delete
    2. nana norzirah: Maaf, kami di Ampang belum bersedia untuk mengambil intern.

      Delete
  66. Bagaimana nak thu produk qu puteh yg ore dan tiruan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohanad LokmN: Qu Puteh beauty drink belum ada yang xori.

      Delete
  67. Qu puteh ni menggemukkan je ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor Effaziera: Maaf, Qu Puteh tidak bertujuan untuk menggemukkan badan.

      Delete
  68. Hi, i nak tanya. Qu puteh ni boleh ke diambil ketika datang bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ivy qistina: Boleh tapi kebanyakan khasiatnya akan keluar bersama darah period. Biasanya disarankan berhenti sementara ketika datang bulan.

      Delete
  69. anak sy umur 6 thn berminat nk minum wu puteh. boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shabariah Mamat: Boleh tapi Qu Puteh disarankan untuk yang berumur 13 tahun ke atas.

      Delete
  70. Saya pengguna Qu Puteh Million Cell,kenapa yer selepas 3 hari minum saya asyik cirit birit,atau saya tersalah cara minum ke macam mana yer? Dan saya confius juga sudu yg qu puteh bg tu kecil ke besar..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti nor tatiana: Jangan bimbang cirit-birit ini adalah proses pembuangan toksin. Ini hanyalah sementara.

      Minum hanya 1 sudu teh setiap kali. Ini adalah kuantiti minima. Jika nak amik lebih pun boleh.
      Terima kasih dan sama2 juga.

      Delete
  71. Salam.. semua soalan yg ditanya semua da di tanya.. xpi xde replay dari pihak admin.. admin sila jawab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Terima kasih di atas peringatan.

      Delete
  72. Salam.. semua soalan yg ditanya semua da di tanya.. xpi xde replay dari pihak admin.. admin sila jawab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Terima kasih di atas peringatan

      Delete
  73. sya bancuh qu puteh dengan 200ml air msk.. klau x hbis minum skali pda wktu pagi, bole tk smbung wktu tghhari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Tapi seelok2nya bancuh terus minum. fresh.

      Delete
  74. Hi makanan apa yang perlu dielakkan agar proses qu puteh tidak terbantut? Sekiranya minum air 3liter shari adakah proses pbuangan toksin berhenti? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perlu elakkan kafein. Kalau nak amik jugak jarakkan masa dalam 1 - 2 jam selepas minum Qu Puteh.

      Kalau minum air 3 liter sehari, proses pembuangan toksin akan menjadi lebih lancar.

      Delete
  75. Hi salam nk tnya makanan apa yang patut dielakkn agar proses qu puteh tak terbantut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dan Wssalam. Elakkan kafein. Kalau nak amik kafein jugak jarakkan masa dalam 1 - 2 jam selepas minum Qu Puteh.
      Satu lagi elakkan merokok kerana ini akan melambatkan tindakan Qu Puteh kerana merokok menambah toksin dalam badan.

      Delete
  76. Assalamualaikum. Memang serbuk millioncell ada biji2 kasar ye? Tak sama isinya dengan qu piteh drink.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam wbt. Ya, million cell xsama dengan Qu Puteh beauty drink.

      Delete
  77. Hello, saya mengandung 7 bulan dan bp saya sangat tinggi. BolehkH saya ambi paMoga?

    ReplyDelete
  78. Asalamualaikum saya nak tanya , saya mempunyai kulit yg gelap boleh ke qu putih hilangkannya saya rasa malu bila orang cakap kulit saya gelap MCM orang Afrika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unknown: Waalaikumussalam wbt. Ya, Qu Puteh boleh membantu mencerahkan kulit anda. Insyaallah..

      Delete